Smart, prisvärd bilförsäkring

Se pris och välj bilförsäkring

ABC 123
Ditt personnummer
Checkbox

Ingen bindningstid 

Du bestämmer själv försäkringens längd och kan säga upp den när du vill.

Checkbox

Kostnadsfri glaslagning

Glaslagning ingår, men ej glasbyte. Detta kan ge dig ett lägre pris och ett mindre avtryck på miljön.

Checkbox

0 kr trafiksjälvrisk

Ingen självrisk vid trafikförsäkringsskador.

Digital & prisvärd bilförsäkring

Bilig är en ny försäkringstyp som utmanar en konservativ bransch. Vi erbjuder en prisvärd bilförsäkring till dig som avstår skydd för glasbyte och föredrar att hantera försäkringsärenden digitalt. Detta kan ge dig ett lägre pris och ett mindre avtryck på miljön. På köpet får du en bilförsäkring utan bindningstid och 0 kr i trafiksjälvrisk.

Glad man sitter i förarsätet på en bil och tittar bakåt mot baksätet.

Vad ingår i bilförsäkringen?

Bilig finns som hel- och halvförsäkring, men oavsett val har du kostnadsfri glaslagning, 0 kr trafiksjälvrisk och slipper bindningstid.

Innehåll och självrisker

Trafik annans egendom

Trafik personskada

Vägassistans

Glaslagning

Glasbyte

Rättsskydd

Brand

Stöld

Maskin och elektronik

Vagnskada

Särskilda självrisker

Skada utanför Norden

Ungdomssjälvrisk

Smarta tilläggsförsäkringar

Fyra tilläggsförsäkringar för dig som vill ha extra trygghet.

Assistans

Fri vägassistans inom Norden

I grundförsäkringen ingår redan vägassistans. Med detta tillägg slipper du självrisken på 2 500 kr som du annars får betala om oturen är framme. Självriskfri vägassistans inom Norden helt enkelt.

Hyrbil

Hyrbil

Står bilen still på verkstad på grund av en skada? Vi står för 75 % av dygns- och kilometerkostnaden eller ersätter dig med 200 kronor per dag i upp till 65 dagar. 

Trafikljus

Trafikolycksfall

Ger ersättning för personskador på förare och passagerare i en olycka med den försäkrade bilen. Ersätter även vid akut sjukhusvistelse och kristerapi.

Nyckel

Nyckelförlust

Ersätter borttappad, skadad eller stulen bilnyckel.

"Bilig är till för dig som gillar att hålla avstånd i trafiken"

Kivan Kaivanipour, produktchef

Kivan Kaivanipour, produktchef för Bilig bilförsäkring.

Vilken bilförsäkring ska jag teckna?

Trafikförsäkring

I Sverige är det lagkrav att ha trafikförsäkring för påställda fordon. Med detta skydd ersätts personskador på förare, passagerare och andra vid en olycka. Den täcker även skador du orsakar på andras egendom med din bil. Saknas en trafikförsäkring riskerar du att behöva betala en avgift till Trafikförsäkringsföreningen. Även om vi inte erbjuder en renodlad trafikförsäkring så ingår skyddet i vår halv- och helförsäkring.

Halvförsäkring

En halvförsäkring passar normalt dig som äger en lite äldre bil. Du betalar då en lägre premie men får inget skydd mot vagnskada som kan ge dig ersättning vid till exempel trafikolycka, djurkollision eller skadegörelse. Har du en ny bil kan denna försäkring också vara ett alternativ, då nya bilar ofta har en vagnskadegaranti från fabrik de första åren. I vår halvförsäkring ingår glasreparation, men inte glasbyte.

Helförsäkring

Vår helförsäkring är det bästa alternativet om du har en nyare bil, spenderar mycket tid på vägarna eller helt enkelt vill känna att du är ordentligt skyddad. Utöver skyddet som ingår i halvförsäkringen har du även skydd mot vagnskada. Om din bil är nyare än tre år och omfattas av vagnskadegaranti, räcker det dock att du tecknar en halvförsäkring under garantitiden. Därefter är helförsäkring ett bra val. Precis som i halvförsäkringen ingår glasreparation, men inte glasbyte.

Bilförsäkring för el- och laddhybrid

Vår bilförsäkring passar lika bra för dig som kör en el- eller laddhybrid och du får samma villkor och självrisker som för en fossildriven bil.

Smart, miljömedveten bilförsäkring

I Bilig ingår glaslagning, men inte glasbyte. Det byts nämligen alldeles för många rutor i onödan, vilket skapar problem för både plånbok och miljö*.  Att vi gjort det valet innebär samtidigt att du som Biligkund får ett lägre pris. Det är alltså bättre på flera sätt att reparera rutan i tid innan den hinner spricka.

Om olyckan ändå är framme, och glasrutan måste bytas på grund av stenskott, har Bilig förmånliga avtal med Ryds Bilglas och Carglass® som du som kund kan ta del av. Att reparera, i stället för att byta glas, är med andra ord bättre både för din ekonomi och för miljön. 

*Varje gång en vindruta repareras istället för byts, görs en utsläppsbesparing på 44 kg CO2e och ca 15 kg avfall per vindruta (Källa Cary Group 2022)

Villkor

Villkor och information

I förköpsinformationen och i det fullständiga villkoret kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid det fullständiga villkoret som gäller.

Se våra villkor

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en bilförsäkring?

Priset på försäkringen styrs bland annat av bilens ålder, modell och årliga körsträcka samt din ålder, var och hur du bor samt hur länge du haft körkort. Även upprepade skador kan påverka vårt erbjudande.

Vilken typ av bilförsäkring bör jag välja?

Du väljer alltid själv vilken försäkringsomfattning du föredrar. Det som är viktigt att tänka på är att en halvförsäkring inte ersätter skador på din egen bil om du orsakat skada på den. Är oturen då framme kan du i värsta fall stå utan försäkringsskydd.

Hur ändrar jag omfattningen i min bilförsäkring?

Om du vill ändra omfattning gör du det enklast genom att kontakta oss i chatten.

Kan jag säga upp min bilförsäkring när som helst?

Ja, Bilig har inga bindningstider, så du är fri att säga upp försäkringen när du vill.

När kan jag byta försäkring?

Själva bytet av bilförsäkringen behöver vanligtvis göras från och med din nuvarande försäkrings huvudförfallodag. Du kan däremot säga upp din bilförsäkring och köpa en ny i förväg, men försäkringsbytet börjar gälla från huvudförfallodagen.

Vem får köra bilen enligt villkoren? 

Försäkringen gäller även om den tillfälligt eller kortvarigt lånas ut till någon annan med körkortsbehörigheterna B, B-utökad eller BE. Om bilen lånas ut till en förare under 25 år gäller försäkringen med en förhöjd självrisk på 2 500 kr.

Vad blir självrisken vid skada?

Självrisken är olika beroende på vad det är för skada du har råkat ut för. Om du har en försäkring hos oss kan du hitta uppgift om självrisk på ditt försäkringsbrev. Om du loggar in på Mina sidor kan du se försäkringsbrevet. Har du ingen försäkring hos oss ser du självriskerna när du räknar på en försäkring.

Är det obligatoriskt att ha en bilförsäkring i Sverige?

Enligt trafikskadelagen (1975:1410) måste alla motordrivna fordon som används i trafik vara trafikförsäkrade. Både vår halv- och helförsäkring innehåller trafikförsäkringsskydd.

Hur gammal måste jag vara för att teckna en bilförsäkring?

Vi erbjuder försäkringar för dig som är 30 år eller äldre. Detta beror på att vi vill minska vår risk och på detta sätt kunna ge dig ett lägre pris för din försäkring.