Smart, enkelt, biligare

Bilig är en nykomling i försäkringsbranschen som nu kan erbjuda dig bilförsäkringar som tar hänsyn både till din plånbok och till allas vårt miljöavtryck. 
En vit bil kör förbi oss på en landsväg omgiven av gräsfält.)

Våra försäkringar

Vi erbjuder halv- och helförsäkring i vilka trafikförsäkring ingår. Därför erbjuder vi inte trafikförsäkring som ett separat alternativ. Utöver dessa så har vi fyra extra tillval du kan addera till ditt försäkringsval.

I våra hel- och halvförsäkringar ingår alltid kostnadsfri glaslagning, men inte glasbyte. Att vi gjort det valet beror naturligtvis på att vi då kan ge dig ett lägre pris, men också för att minska bilars miljöpåverkan. Det byts nämligen för många rutor i onödan idag, vilket har en negativ påverkan på vår miljö*. Vi har dock avtal med både Ryds Bilglas och Carglass® som du kan utnyttja om din ruta ändå behöver bytas på grund av stenskott.

Bilig, en del av Svedea

Bilig är en del av Svedea AB som är godkända som försäkringsförmedlare av Finansinspektionen. Försäkringsgivare för våra produkter är HDI Global Specialty SE. HDI Global Specialty SE är ett globalt verksamt sakförsäkringsbolag som bedriver försäkringsverksamhet i egen regi och via agenturföretag. HDI Global Specialty SE ägs av HDI Global SE som ingår i den tyska försäkringskoncernen Talanx AG.

* Varje gång en vindruta repareras istället för byts, görs en utsläppsbesparing på 44 kg CO2e och ca 15 kg avfall per vindruta (Källa Cary Group 2022)